Moimoi! Tänään oon mietiskellyt sellasta, että miten tärkeää on kävellä korkkaireilla hyvin. Yleensähän naiset kävelee niillä hyvin, ja harvoin näkee jonkun ihan toikkaroivan ympäriinsä, tai jos näkee niin on humalassa tai vielä hyvin nuori ja selvästi ekaa kertaa koroilla liikenteessä.

74152101.jpg

Ihan ekana kannattaa tietenkin miettiä että millaisilla koroilla sitä lähtee liikenteeseen. Jos ei ole yhtään kokemusta, kannattaa varmaan aloittaa jollain helpommilla, ei niin kauhean korkeilla koroilla. Ei siis yli 10 sentin stilettoja heti paikalla! Niihin voi sitten harjoitella ja varmasti tulee sekin päivä, kun 12 sentin piikkiunelmat koristavat muutakin kuin vain kaappiasi, mutta ole kärsivällinen.

 

Ja kengän oikea koko on oleellinen! Kannattaa ottaa huomioon että jalan koko muuttuu aikuisenakin, joten kenkäliikkeessä on hyvä kääntyä ammattilaisten puoleen, jos kengän istuvuus epäilyttää.

Kannattaa kävellä korolta varpaalle, mutta siis ihan aavistuksen verran, ei mitään teatraalista. Liikkeen tulisi lähteä reidestä, pakarasta, ja lantion pysyä rentona ja ryhdin hyvänä! Pää pystyyn, maan tuijottaminen näyttää hyvin epävarmalta, mutta katso mihin astut! Et halua lentää naamallesi pienen askellusvirheen takia, kun et huomannut kadulla olevaa estettä tai kuoppaa.

Lepo on tärkeää, joten istu aina kuin voit! Jalatkin voivat paremmin. Ja siinähän on hyvá tilaisuus ojenta säärtä ja esitellä ihanaa kenkääsi, eikö vain ;) Kannattaa myös harjoitella kotona mahdollisimman paljon, ja erilaisilla pinnoilla kävelyä!

Täältä muuten ultimateguide eri korkkaritypeistä.